A Thunderstorm blog bemutatkozik


Kedves Látogató!

Üdvözöllek nálam!

Ezen a blogon az Eclipse-et olvashatod Edward szemszögéből. Mit érzett, mikor Bella visszautasította a leánykérést? Hogyan élte meg, ahogy Bella és Jacob barátsága egyre szorosabbá válik? Mi játszódott le benne, amikor távol kellett maradnia a tűzvonaltól, és amikor végül szemtől szembe állt Victoriával? Remélem, minderre fény derül a történetben. :)

Jó olvasást kívánok Neked! :)

Érezd jól magad nálam, és kérlek, tisztelj meg pár sorban a véleményeddel! :)

Köszönettel:
Aby <(@ˇvˇ@)>


Idézet

„Alszik. Üldözte őt a sors ezernyi bajjal,
És mégis élt, amíg mellette volt egy angyal.
Meghalt. Oly egyszerű a magyarázata:
Mikor a nap lemegy, beáll az éjszaka.”

/Viktor Hugo/



2010. november 21., vasárnap

2. Félhomály (6. rész)



– Még nem tudom – válaszolta. – Mindenesetre tíz mérföldes körzeten belül maradok, rendben?
– Tíz mérföldes körzeten belül – ismételte Charlie szerelmem szavait morogva, majd bevonult a nappaliba. Gondolait a kínos beszélgetésre való felkészülés kötötte le.
– Elmegyünk valahová? – kérdeztem Bellától alig hallhatóan. Felém fordult, a szemei egy árnyalattal sötétebbekké váltak, ajkait összeszorította, és a homlokán megjelent a gondolkodó ránc. Igazán bájosnak hatott, amikor haragudott.
– Igen. Azt hiszem, szeretnék veled négyszemközt beszélni – jelentette ki vészjóslóan.

Egy szót sem szólt, amíg be nem ültünk az autóba és kívül nem kerültünk Charlie hallótávolságán.
– Hát ez meg mi volt? – kérdezte élesen.
– Tudom, hogy szeretnéd látni édesanyádat, Bella, sokszor beszélsz róla álmodban. És úgy tűnt, mintha aggódnál érte – tártam fel előtte az indokaim egy részét.
– Valóban?
Bólintottam. – De világos, hogy túl gyáva vagy ahhoz, hogy alkudozni kezdj Charlie-val, gondoltam, közbenjárok az érdekedben – próbáltam hatni az önérzetére. Nem mondhattam el neki a teljes igazságot, nem állt szándékomban ráijeszteni. A nőstény az én hibámból üldözi, nekem pedig meg kell óvnom Őt.
– Még, hogy közbenjártál! Odalöktél egyenesen a cápák közé! – mondta szemrehányóan.
– Nem hinném, hogy veszélyben forogtál volna – fintorogtam. Túlzásnak tartottam rettegett ragadozókhoz hasonlítani a rendőrfőnököt.
– Mondtam neked, hogy nem akarok összeveszni Charlie-val!
– Senki nem kívánta, hogy összevessz vele. – Megsemmisítő pillantást vetett rám.
– Nem tudok uralkodni magamon, amikor elkezd így parancsolgatni, mint most is, ilyenkor előtörnek a lázadó kamasz ösztöneim – durcáskodott szerelmem.
– Erről viszont én igazán nem tehetek – nevettem. A szemem sarkából láttam, hogy engem néz, és próbál rájönni a mögöttes szándékaimra. Úgy tettem, mintha észre sem venném.
A veszély elhárult. Egy időre – állapítottam meg magamban, miközben a mellettünk elvonuló tájat tanulmányoztam.
– Ennek a hirtelen támadt utazhatnékodnak Floridába nincs véletlenül köze Billy hétvégi partijához?
Éreztem, ahogy az arcvonásaim megkeményednek. – Az égvilágon semmi. Nem számít, hogy hol vagy, itt vagy a világ másik végén, se így, se úgy nem engednélek el – jelentettem ki ellentmondást nem tűrően. Kedvesem szorosan összezárta az ajkait. Mély levegőt vettem, és igyekeztem könnyedebb hangnemet megütni.
– Szóval mit szeretnél csinálni ma este? – kérdeztem.
– Nem mehetnénk át hozzátok? Ezer éve nem láttam Esmét. – A válaszát hallva elmosolyodtam.
– Esme örülni fog. Különösen, ha meghallja, mit fogunk csinálni ezen a hétvégén. – Bella felnyögött, amit a megadás jelének vettem.

Esme valóban el volt ragadtatva az ötlettől, hogy felhasználjuk a jegyeket, ahogy előre sejtettem. Miután Carlisle-lal üdvözölték Bellát, magunkra hagytak minket a nappaliban Alice-szel és Jasperrel. Rosalie és Emmett házon kívül élvezték egymás társaságát.
– Bella, Bella! – szökdécselte körül a húgom.
– Sziasztok! – köszönt szerelmem.
Elmondtad neki? Ugye elmondtad neki? – A bosszantó kis törpe gondolatai szinte ugrándoztak az elmémben. A pillantásunk észrevétlenül találkozott. – Hát persze. Tudtam. Miért nem hallgatsz az okosabbra? De majd meglátod, mit fog szólni, ha megtudja – vetítette előre a várható jövőt.
– Sakkozunk, bátyó? – villant meg ravaszul a szeme.
– Persze – egyeztem bele, mert kíváncsi voltam, mire készül.
Ha én nyerek, beszámolsz neki! – mosolyodott el, mikor elfoglaltuk a helyünket a táblánál egymással szemben.
Elszántan bólintottam. – Korábban kell felkelnie, hogy engem csőbe húzzon! – vigyorogtam sejtelmesen.
Huszár D4-re – hallottam meg a következő lépését a fejemben.
Két és fél perccel a kezdés után Alice egy csuklómozdulattal fellökte a királyát, és megadta magát. Elégedetten dőltem hátra a székben. Az utazásunk valódi oka titokban maradhat Bella előtt. Ezután ő sakkozott Jasperrel. Alice-szel mindketten mulatságosnak tartották, ahogy szerelmem a figurákra összpontosít, és megkísérli a lehetetlent: győzelmet aratni egy vámpír logikája felett.



***



– Jobb, ha most nem jössz be! – mondta határozottan, amikor leparkoltam a feljárón a járőrkocsi mögött. A házban még égett a villany. – Csak olaj lenne a tűzre.
– A gondolatai viszonylag nyugodtak – tréfálkoztam, miközben igyekeztem elrejteni a mosolyomat.
– Viszlát később! – búcsúzott morcosan. Felnevettem, és lágy csókot leheltem a hajába.
– Jövök, amint Charlie horkolni kezd – ígértem.
Megvártam, amíg belép a bejárati ajtón, majd indítottam. Nem vártam meg, hogy a rend őre hogyan tart felvilágosító órát nagykorú lányának. Bella valószínűleg így is dühös lesz rám, amiért nem figyelmeztettem. A bűnömet nem tetéztem azzal, hogy még ki is hallgatom a beszélgetésüket.
Hazavittem a Volvót, és mivel volt még egy szűk órám, amíg Charlie nyugovóra tér, gondoltam, elejtek néhány szarvast. Beálltam a garázsba, majd berohantam az erdőbe.
Mikor az első állattal végeztem, megcsörrent a telefonom. – Igen, Alice? – emeltem a fülemhez a mobilomat.
– Bella mindjárt indul La Push-ba a vérfarkashoz – hadarta sebesen.
Minden önuralmamra szükségem volt, hogy ne roppantsam össze a készüléket. – De épségben hazaér, ugye? – kérdeztem ingerülten.
– Nem tudom megmondani, Edward – csüggedt el.
– Indulok! – zártam le a beszélgetést.
Őrült módjára rohantam a Swan-ház felé. Megkönnyebbültem, mikor láttam, Bella furgonja még a helyén van. Észrevétlenül léptem a motorháztetőhöz, majd miután felnyitottam, egy mozdulattal kirántottam a gyújtókábelt. Ahogy visszacsuktam, hallottam, hogy szerelmem lefelé rohan a lépcsőn.
– Ugye, nem baj, ha még ma este leszaladok Jake-hez? – kérdezte zihálva. – Nem maradok sokáig.
– Persze, kölyök, menjél csak! Semmi gond! Maradj, ameddig jól esik! – válaszolta Charlie. Gondolatban elégedetten nyugtázta, hogy atyai jó tanácsa célt ért.
– Kösz, apu! – kiáltotta Bella, majd megláttam, ahogy a kocsi felé siet. Néhányszor hátra pillantott. Úgy tűnt, fél, hogy megakadályozom az elhatározásában.
Megértettem, hogy Jacob fontos neki, és nem hibáztattam. Egyiküket sem. Ha Alice garantálni tudta volna, hogy épségben hazatér, akkor valószínűleg nem ülnék itt a sötétben a leleplezésére készülve. Nem vett észre, amikor beszállt az autóba, én pedig nem mozdultam. Ráadta a gyújtást, de a motor nem indult, majd újra próbálkozott. Ekkor óvatosan előredőltem.
– Hah! – Bella arca rémültnek látszott.
– Alice felhívott – adtam meg a választ ki nem mondott kérdésére, miközben a gyújtókábelt tanulmányoztam. – Nagyon ideges lett, amikor úgy öt perccel ezelőtt a jövőd teljesen eltűnt a szeme elől. – Bella szemei vészesen kikerekedtek. – Azért, mert Alice a farkasokat nem látja, tudod – folytattam ugyanolyan lágyan. – Erről megfeledkeztél? És ha hagyod, hogy a sorsod összefonódjon a farkasokéval, akkor te is eltűnsz. Ezt persze, nem tudhattad, világos. De azt talán megérted, hogy miért… nyugtalanít engem ez a dolog. Alice csak annyit látott, hogy eltűnsz, még azt sem tudta megmondani, hogy hazatérsz-e majd, vagy sem. A jövőd ködbe veszett a számára, akárcsak a falkáé. Mi sem tudjuk, mi lehet ennek az oka… Talán valami velük született, természetes védekező mechanizmus? – magyaráztam tovább, mintha csak magammal beszélgetnék. Tisztában voltam vele, hogy Bellát jelenleg cseppet sem érdekli, hogy Alice hogyan látja a farkasokat. De szóval akartam tartani, és biztosítani, hogy nem haragszom rá. – Ez nem túl valószínű, mert én például minden nehézség nélkül tudok olvasni a gondolataikban. A két Blackében legalábbis. Carlisle-nak van egy elmélete: szerinte az lehet az oka, hogy a farkasok egész életét az átváltozásaik uralják. Amikor átváltoznak, az sokkal inkább a körülményekre adott ösztönös reakció, mintsem szabad elhatározás eredménye. Teljeséggel kiszámíthatatlanok. Abban a pillanatban, amikor alakot váltanak, igazában nem is léteznek. Így nincsenek a jövendőben sem.
Bella teljes csendben hallgatta végig a gondolatmenetemet, miközben magamon éreztem szúrós tekintetét.
– Időben össze fogom szerelni az autódat, hogy odaérj az iskolába, ha netán úgy döntesz, hogy holnap a saját kocsiddal akarsz menni – ígértem egy perccel később. Összeszorította az ajkait, mint pár órával ezelőtt a Volvóban, kihúzta a slusszkulcsot a helyéről, majd kiszállt.
– Csukd be az ablakodat, ha ma éjszaka nem akarsz látni! Meg fogom érteni – suttogtam lemondóan, mielőtt becsapta volna az ajtót. Némán figyeltem, ahogy dühös léptekkel a ház felé tart.
– Mi baj? – kérdezte tőle Charlie, mikor beért az előszobába.
– Az a rohadt kocsi nem indul! – mérgelődött szerelmem. A dühe egyértelműen nekem szólt.
– Akarod, hogy megnézzem?
– Nem. Majd reggel újra megpróbálom.
– Elviheted az én kocsimat, ha akarod – ajánlotta fel a járőrkocsit.
– Nem. Fáradt vagyok – válaszolta Bella legnagyobb megkönnyebbülésemre. – Jó éjt!
Kiszálltam a kocsiból, és vártam, mi történik, amikor felér a szobájába. Láttam, ahogy az ablakhoz lép, és egy határozott mozdulattal bezárja.
Elöntött az üresség, semmi voltam nélküle. De a következő pillanatban szélesre tárta rögtönzött bejáratomat.
Talán mégiscsak megbocsát nekem. – Mélyen felsóhajtottam.

10 megjegyzés:

  1. Hahó
    Nagyon jók az írásaid. Folyamatosan várom az újabb részeket, csak egy dolgot hiányolok, hogy Edward egy kicsit keveset gondolkodik magában. Lehetne egy kicsit több monológ benne. És az új részt valamilyen oknál kifolyólag nem látom.

    VálaszTörlés
  2. Kedves Névtelen!

    Örülök, hogy tetszenek az írásaim. :)
    Én nem érzem, hogy Edward keveset elmélkedne magában. Nincs hiányérzetem, de ez csak az én véleményem. Konkrétan neked hol van? Melyik részeknél, mire gondolsz pontosan? Sajnos nem felelhetünk meg mindenkinek. Mindenesetre köszönöm, hogy az olvasóim között tudhatlak. :)
    Az utolsó rész színét módosítottam, így már el fogod tudni olvasni. :)

    Csók!

    Aby

    VálaszTörlés
  3. Szia!
    nagyon tetszik és hihetetlenül büszke lehetsz magadra mert annyira áttudod adni Edward érzéseit mintha csak az eredetit olvasnám!Örülök hogy megtudhattam mi volt mikor Bells Edwardéknál volt és a fogadásra is ami Alicet és Edward között történt..
    Áma rémült aggodalom és a tehetetlen düh nagy úr tud lenni és Edwardon ez felülkerekedett..
    Ám mikor a lány becsukta és kinyitotta résnyire az ablakot megkönnyebbültem ám nem tudván hogy mi lesz majd..
    És várva várom hogy Edward szemszögéből olvashassam az utat..
    Melinda

    VálaszTörlés
  4. Nagyon tetszik, mint mindig:) Köszi!

    VálaszTörlés
  5. Nagyon tetszett :D
    Azért azt a sakkozást én is megnéztem volna..XD
    és én is sakkoznék azért egy vámpírral:D
    nagyon várom a kövit
    Puszi
    Natii

    VálaszTörlés
  6. Szia Drága Aby!

    Nagyon tetszett ez a rész is, de ez mindig így van :) Edward szerintem is elmélkedik eleget,nekem nincs hiányérzetem, persze az ember mindig olvasna többet és többet, Jó tudni, hogy miket gondol Edward, ahogy távol tartja Bellát a veszélytől. A sakkparti jó volt, legalább a fogadást is megtudtuk. Aranyos volt Edward, ahogy reménykedett, hogy Bella még sem zárja be az ablakot. Várom a következőt.

    Puszi: Judit

    VálaszTörlés
  7. Jaj Benina!! :D
    Nagyon, de nagyon Ügyes vagy!!!
    Gratulálok!! Már alig vártam, hogy újra olvashassam a művedet, és nem kellett csalódnom!! :D Ez is nagyon jó lett!!!
    Csak így tovább! És még egyszer GRATULÁLOK!! :D

    Minden Jót Neked:
    Kitti

    VálaszTörlés
  8. Sziasztok!

    Nagyon szépen köszönöm a hozzászólásokat. :)

    Drága Melinda!
    Nagyon jól estek a soraid. :)
    "Nagyon tetszik, és hihetetlenül büszke lehetsz magadra, mert annyira át tudod adni Edward érzéseit, mintha csak az eredetit olvasnám!" Örülök, hogy így gondolod. :) Hihetetlenül jól esett! :D

    Kedves Kelly!
    Én köszönöm, hogy olvastok! :)

    Drága Natii!
    Elhiheted, hogy én is szívesen sakkoznék egy vámpírral. :P

    Drága Anyu!
    Neked is nagyon köszönöm! :D
    Igen, a mi Edwardunk már csak ilyen édesen aranyos fickó. :)

    Kedves Kitti!
    Itt valami félreértés van. A bleeding comet írását, ahogy azt a fejléc alatt is olvashatod, Benina átadta nekem. Az elejétől újrakezdtem a történetet. :)
    Mindenesetre örülök, hogy tetszett. :)

    Csók!

    Aby

    VálaszTörlés
  9. Jujjj nagyon jó!!!! Így annyira másabb, jó értelemben persze :D:D:D

    VálaszTörlés
  10. Üdv, Kedvenc Írónőm! :)
    Ismét egy szuper fejezet! :)
    Edward, Edward, de kis gonosz voltál, igazán szólhattál volna Bellának, hogy milyen kínos pillanatok várnak rá. De persze a világért sem akartál beleavatkozni. *szemforgat* :)
    Megértem, hogy ennyire aggódtál érte. Ha legalább azt tudta volna Alice, hogy épségben hazaér...
    De ne aggódj, hamarosan rájön, hogy játszhatja ki Alice képességét, és azt még te sem fogod tudni megakadályozni. :P
    Na jó, ez szemét volt. Bocsi! *ártatlanulpislog* :)
    A sakk most is vicces volt, láttam magam előtt Alice csalódott képét, mikor látta, ahogy veszít, és azt is, ahogy Bella nagggyon koncentrál. xD
    Szuper lett!
    Puszi Neked, és a szálloda lakóinak!
    Atyus

    VálaszTörlés

Copyright

myfreecopyright.com registered & protected